Ennakkoäänestys alkaa 26.5.2021, muista äänestää #31

Pian se alkaa ja näemme kiinnostaako maamme tärkeimmät vaalit Nurmijärveläisiä. Miksi tärkeimmät. no mielestäni siksi tärkeimmät että nämä vaalit koskettavat varmastikin kaikkien kuntalaisten elämää. Tavalla tai toisella. Ihmettelen suuresti miksi eräät tahot ovat nostaneet kuntavaaliteemoikseen enemmänkin valtakunnan politiikan aiheita, sellaisia aiheita joihin emme voi vaikuttaa kuntatasolta, lautakunnista, valtuustosta tahi kunnan hallituksesta käsin. Toki nämäkin aiheet ovat tärkeitä, mutta mielestäni pitäisi kuitenkin pitäytyä sellaisissa aiheissa johon voimme itse vaikuttaa. Hyvinvoinnin ja sen parantaminen kunnan omin toimin, niillä resursseilla joita meillä on käytettävissä, mihin voimme vaikuttaa.

Nurmijärven resurssit ovat rajalliset ja taloustilanne erinomaisen haastava vaikka vuoden 2020 tilinpäätös tuleekin näyttämään 7,7 M€ “voittoa” on tämä vain todellisuudessa silmänlumetta. Nurmijärven kunta sai valtionosuuksia huomattavan paljon koronakurimuksesta selviämiseen 13,4M€ eli ilman tuota pottia tulos olisikin ollut 5,7M€ pakkasella. No lopputulos on kuitenkin tuo +7,7M€ josta varataan 6,0M€ Urheilupuiston koulun investointihankkeeseen. Lopullinen tulos on siis +1.7M€ asiallinen tulos kuitenkin.
Velkaa tosin otimme 7,2M€, eli monimutkaista matematiikka kaikki tyynni.

MItä toivon näistä vaalitaistoista: Reilua ja rehellistä paikallispoliittista keskustelua ilman sarvia ja hampaita. Niin ja jätetään ne vaalimainokset rauhaan, ne on usein miten rahoittanut ehdokas itse…

Nurmijärven SDP ehdokkaat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.