Lautakuntatyö jatkuu edelleen

Kuntavaalit ovat tältä erää päättyneet ja tulokset ovat selvillä. Nurmijärven SDP ei tällä kerralla saanut sitä kannatusta jota odotimme näinä vaikeina pandemia aikoina kuitenkin saavamme. Menetimme valtuustopaikkoja ja sitä kautta myös lautakunta ja muita luottamuspaikkoja, melkoisenkin paljon.

On niin että lautakuntien luottamuspaikkojen jako ei ole niin helppo asia kun voisi luulla. Paikkojen määrä jakautuu tietenkin vaalilen menestyksen mukaisesti, omalla pistetyssysteemillään. Siinä eri paikat on arvotettu pistearvoilla, joita voi neuvotella itselleen vaalien tuomien tulosten kautta kertyneiden pistemäärien avulla. Toki “korkeimmat” pallit on myös erikseen määritelty jo ennen vaaleja ja jakautuvat sen sopimuksen mukaisesti, kuitenkin yhteisin neuvotteluin.

Suoraan sanoen oma äänimäärä jäi heikoksi. Nämä pandemia vaalit olivat kuitenkin suht tuoreelle kuntapoliitikolle vaikeat. Yleisiä tapahtumia ei juurikaan josko ollenkaan pystytty järjestämään. Näin ollen melkein ainoaksi kanavaksi jäi SOMEn eri alustat. Taistelu niissä on huikean taisteltua ja pienellä, olemattomalla, budjetilla vaikea toteuttaa. Sanotaan että FB mainonta on halpaa, on kai niinkin, mutta se halpa ei sitten näy missään. Tarvitaan sitä panostusta että sanoma ja naama tulee esille riittävällä merkityksellä.

Muuten olen kuitenkin huikean iloinen ja kiitollinen että voin jatkaa kuntavaikuttamista edelleenkin seuraavat neljä vuotta Nurmijärven tarkastuslautakunnassa. Taakse jäi 4,5 vuotta Nurmijärven hyvinvointilautakunnassa sen muuttuvine rooleineen ensin SOTE lautakuntana ja sitten KeuSoten tullen muuttuen enemmänkin juuri hyvinvointi asioita eteenpäin vievänä lautakuntana.
Lautakuntapaikka HUS Hyvinkään sairaanhoitopiirin lautakunnassa päättyy 15.9.2021 kokouksen jälkeen. Sekin oli huikea ikkunapaikka alueemme erikoissairaanhoidon tilaan ja vaikeuksiin ja haasteisiin. Hyvää työtä tuolla Hyvinkäällä tehdään joka päivä, joka viikko.

On tarkastuslautakuntatyö nyt aluillaan ja olen sen asian kanssa aivan uuden äärellä. Tutustuminen tuon lautakunnan toimintaan ei ole helppoa. Ei juurikaan ole pöytäkirjoista apua, koska niiden sisältö on eri kryptinen. Muiden lautakuntien toiminnasta saa hyvän kuvan lukemalla pöytäkirjat, joita voi lueskella kunnan kotivisuilta. Tarkastuslautakunnan pöytäkirjoista ei juurikaan “aukea” mikään asia. Täytyy haastatella kuntamme iäkkäintä valtuutettua Aulikki Markkasta tuon lautakunnan toiminnoista. Me muuten “vaihdoimme” Aulikin kanssa lautakuntia sillä Aulikki aloitti nyt hyvinvointilautakunnassa ja oli ennen siis tarkastulautakunnassa. Niin se hommat tästä sitten etenee ja kehittyy seuraavat neljä vuotta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.